Emakina.NL start B2B eCommerce afdeling met Kees de Koning

Kees de Koning is aangenomen als Practice Lead B2B eCommerce bij Emakina.NL. Hiermee haalt het Amsterdamse bureau een ervaren speler uit de digitale bureauwereld binnen. Emakina speelt zo in op de stijgende vraag vanuit de markt om specialisten in huis te hebben die zich richten op het begeleiden van grote B2B eCommerce projecten.

De Koning: "Emakina heeft, als partner van Salesforce Commerce Cloud, een sterke reputatie in de markt op het gebied van eCommerce met klanten als INTERSPORT, ECCO, Rituals en Wolford. Deze propositie ga ik verder uitbreiden door een speciale focus op B2B. We zijn erg blij met de door Salesforce in maart aangekondigde acquisitie van CloudCraze, een eCommerce oplossing specifiek voor de B2B markt. Het wordt hiermee mogelijk zijn om sneller en beter tegemoet te komen aan de behoeftes die er spelen binnen de B2B markt.”  

Sjoerd van Gelderen, Managing Director bij Emakina.NL geeft aan: “We merken dat de uitdagingen die we zien in B2C en B2B voor een deel overlappen, maar er zijn ook veel specifieke aspecten aan B2B die aparte aandacht verdienen. Denk aan complexe, grotere orders, meerdere gebruikers met verschillende rechten, verschillende price books en een complexere behoefte op het gebied van contracten, CPQ, en guided selling. Met de komst van Kees kunnen we zowel huidige als toekomstige klanten servicen die met deze problematiek te maken hebben.”

Kees de Koning was eerder onder meer Technical Director bij Clockwork en Nomads Agency.

 

Over Emakina.NL

Emakina Nederland (Emakina.NL) is onderdeel van Emakina Group en opereert als full-service agency.

Emakina Group behoort tot de Europese top 3 van onafhankelijke full service digitale agentschapsgroepen.
Toonaangevende nationale en multinationale organisaties zoeken sterke gebruikerservaringen voor hun klanten, medewerkers en partners. Emakina zorgt hiervoor, dankzij hoogwaardige eBusiness oplossingen.

Tevreden gebruikers maken een merk succesvol.
Daarom creëren ruim 1.000 experts vanuit meer dan 20 landen prachtige websites, e-commerce oplossingen, applicaties en communicatiecampagnes. Zo vergroten ze de ‘User Equity’ van bedrijven en organisaties. Dit opgebouwde vermogen aan positieve ervaringen is de sleutel tot hun succesvolle digitale transformatie. Emakina - The User Agency

Emakina Group rapporteerde een omzet van ruim 99 miljoen euro in 2020 en is genoteerd op Euronext GROWTH in Brussel: ALEMK-BB - ISIN: BE0003843605.

www.emakina.com/en-nl/

Emakina.NL
Danzigerkade 4
1013 AP Amsterdam
The Netherlands