Emakina en AGC Glass Europe, of hoe B2B uitgroeit tot B2C2B

Brussel, 2 oktober 2015 - AGC Glass Europe, dochteronderneming van de AGC Group, wereldleider in de productie van vakglas voor industrieel en technologisch gebruik, schudt samen met Emakina de communicatiestandaarden door elkaar. Het resultaat? De campagne ‘Business to Business’, waarbij de eindconsument de link wordt tussen AGC Europe en zijn professionele klanten. Of hoe B2B succesvol uitgroeit tot B2C2B.

AGC is een bedrijf waarvan de producten voornamelijk bestemd zijn voor professionele klanten: de bouw, de autosector, het scheeps- en spoortransport, touchscreens, fotovoltaïsche panelen … De Europese dochteronderneming in Louvain-la-Neuve heeft meer dan 13.000 werknemers in dienst, verspreid over dertig productielocaties en een honderdtal distributeurs, van Spanje tot Rusland. AGC Glass Europe is eveneens sponsor van het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo Milano 2015 die op dit moment plaatsvindt in Milaan.

De B2B-glasproducent klopte aan bij Emakina met een tweeledige uitdaging: zet een ambitieuze campagne op poten én creëer een website voor een zo breed mogelijk publiek – en dit allemaal binnen het vooropgestelde budget. De uitdaging werd aanvaard, geanalyseerd en succesvol uitgevoerd, tot grote vreugde van beide partijen. De sterk responsieve site, ontworpen door Emakina, werd perfect afgestemd op de inhoud die door AGC werd voorzien. En ook de social mediacampagne met nadruk op SEO en SEA leverde een spectaculaire bijdrage aan de merkbekendheid van de glasspecialist.

Emakina nam, onder andere, de informatie-architectuur (IA) voor zijn rekening, het webdesign en de redactionele strategie om AGC te begeleiden in het creëren van content en het gebruik van bestaand materiaal (foto’s, video’s, tips, inspiratie …). Dit alles rijmt perfect met elkaar op een indrukwekkende website die ongetwijfeld een meerwaarde is voor de reeds uitzonderlijke producten aangeboden door AGC.

Toch zit de originaliteit van de campagne ‘m vooral in een gewaagde gok: het ontwikkelen van een campagne die professionele klanten juist moet bereiken via een breed publiek. Met andere woorden: het is aan grote publiek om architecten en ondernemers aan te moedigen om AGC-glas te gebruiken voor de bouw van hun huis, de renovatie van hun winkel of KMO, etc.

En … het werkt. Deze social mediacampagne, die samen eindig met de Expo Milano, kent nu al een fenomenaal succes, rekening houdend met het toegekende budget. Met meer dan 700.000 bereikte gebruikers en meer dan 35.000 interacties, leverde de Facebook/Instagram-campagne zo’n 4.000 kliks naar de website op, en ook 1.300 nieuwe fans.

 

Over Emakina.NL

Emakina Nederland (Emakina.NL) is onderdeel van Emakina Group en opereert als full-service agency.

Emakina Group behoort tot de Europese top 3 van onafhankelijke full service digitale agentschapsgroepen.
Toonaangevende nationale en multinationale organisaties zoeken sterke gebruikerservaringen voor hun klanten, medewerkers en partners. Emakina zorgt hiervoor, dankzij hoogwaardige digitale marketingdiensten.

Tevreden gebruikers maken een merk succesvol.
Daarom creëren ruim 900 experts vanuit 12 landen prachtige websites, e-commerce-oplossingen, applicaties en communicatiecampagnes. Zo vergroten ze de ‘User Equity’ van bedrijven en organisaties. Dit opgebouwde vermogen aan positieve ervaringen is de sleutel tot hun succesvolle digitale transformatie.

Emakina Group rapporteerde een omzet van 80,3 miljoen euro in 2017 en is genoteerd op Euronext GROWTH in Brussel : ALEMK-BB - ISIN: BE0003843605.

www.emakina.nl www.emakina.com

Emakina.NL
Danzigerkade 4
1013 AP Amsterdam
The Netherlands